elektronica verzekering

Computer- en elektronicaverzekering voor notarissen

Een computer- en elektronicaverzekering biedt dekking tegen schade aan de elektronische hardware waarover uw notariaat beschikt. Hierbij kunt u denken aan computers, printers en modems, maar ook aan lichtreclame en foto- en videoapparatuur.

Offerte aanvragen
blocks

Een computer- en elektronicaverzekering is handig voor elke notaris. Deze verzekering biedt dekking tegen schade aan de elektronische hardware die uw notariskantoor bezit. Dit omvat niet alleen computers, printers en modems, maar ook lichtreclame, foto- en videoapparatuur.

Dekking computer- en elektronicaverzekering voor een notaris

De standaarddekking van een computer- en elektronicaverzekering betreft schade veroorzaakt door brand of diefstal. Het is ook mogelijk de dekking op maat uit te breiden met de volgende risico’s:

  • Schade door vandalisme;
  • Schade door eigen toedoen;
  • Waterschade;
  • Schade door transport;
  • Schade aan data of software als gevolg van hacken of virussen.

De computer- en elektronicaverzekering keert meestal alleen uit wanneer er sprake is van schade aan elektronica in of aan uw notarispand(en).

Uitsluitingen

De uitsluitingen van de computer- en elektronicaverzekering zijn door middel van het afsluiten van aanvullingen op uw verzekering volledig zelf te bepalen. Wel is het vaak zo dat schade die niet veroorzaakt wordt door brand of diefstal, niet gedekt wordt door een polis zonder aanvullingen.

Informatie over de notaris computer- en elektronicaverzekering

De premie voor de computer- en elektronicaverzekering is sectorafhankelijk en uiteraard is ook de gekozen dekking van invloed. De standaarddekking staat tot drie jaar na aanschaf van de apparatuur garant voor de nieuwwaarde. In de meeste gevallen kunt u al uw bedrijfspanden direct meeverzekeren met uw notarishoofdlocatie. U kunt eveneens een overdekking afsluiten. Hiermee verzekert u ook de apparatuur die u in de loop van een premiejaar aanschaft.