skyline gebouwen den haag

Gebouwenverzekering voor notarissen

De gebouwenverzekering (of opstalverzekering zoals deze ook wel wordt genoemd) biedt uw notariaat dekking voor schade aan de meeste vormen van vastgoed. U moet dan denken aan onverhoopte schade aan uw bedrijfspand(en). De gebouwenverzekering is hierbij alleen van toepassing wanneer het bedrijfspand eigendom van uw notariaat is.

Offerte aanvragen
blocks

De gebouwenverzekering (of opstalverzekering zoals deze ook wel wordt genoemd) biedt uw notariaat dekking voor schade aan de meeste vormen van vastgoed. U moet dan denken aan onverhoopte schade aan uw bedrijfspand(en). De gebouwenverzekering is hierbij alleen van toepassing wanneer het bedrijfspand eigendom van uw notariaat is. Wanneer u uw bedrijfspand(en) huurt en hierin eventuele bouwkundige wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een huurdersbelangverzekering afsluiten.

Dekking gebouwenverzekering voor een notaris

De oorsprong van de gebouwenverzekering is de dekking van schade in het geval van brand. Dit is dan ook de basis van iedere polis. Ook rook- en roetschade door een brand valt hieronder. Verder is de gebouwenverzekering uit te breiden met voorwaarden aangaande storm-, inbraak- en waterschade. Naast de gebouwen zelf zijn ook bijgebouwen meeverzekerd. Hierbij kunt u denken aan schuttingen, maar ook antennes en zonweringen vallen hier vaak onder. Funderingen daarentegen zijn in veel polissen niet automatisch verzekerd.

Uitsluitingen

De uitsluitingen van de gebouwenverzekering worden doorgaans vooraf in de polisvoorwaarden opgenomen. Het is daarom verstandig hier de nodige aandacht aan te schenken. Uiteraard bent u ook niet verzekerd wanneer er sprake is van opzet.

Informatie over de notaris gebouwenverzekering

De premie van de gebouwenverzekering hangt af van de ligging, de aard van het gebruik en de bouwaard van uw notarispand(en). Deze wordt in een promillage van het verzekerde bedrag uitgedrukt. Als dit verzekerde bedrag niet overeenkomt met de herbouwwaarde van het gebouw (inclusief bijgebouwen), dan is de vergoeding voor schade pro rata. Hierop kunnen voor monumenten uitzonderingen gelden.

Wanneer het zeker is dat uw notarispand(en) niet in dezelfde staat worden herbouwd (vanwege bijvoorbeeld veroudering), dan is de vergoeding bij schade lager dan de nieuwbouwwaarde. Dit wordt overigens ook meegenomen in het berekenen van de premie. Tot slot geldt er vaak een eigen risico bij schade door storm.